Nederlandse handelsdelegatie bezoekt Moyee Coffee in Addis Ababa

IMG_2347

Afgelopen week liep er een horde oranje lintjes door de straten van Addis Ababa. Een Nederlandse handelsdelegatie van 30 man, kwam voor een week kijken of Ethiopië voor hen een interessant land is om hun business op te starten. Op 20 bedrijfsbezoeken zagen zij hoe andere Nederlandse bedrijven ondernemen in Ethiopië. Volgens de Nederlandse Ambassade en Buitenlandse Zaken, de organisatoren, richt de missie zich op MVO, duurzame groei, kennis opbouwen en investeren in en met lokale ondernemers.” MVO? Duurzame groei? Kennis opbouwen? Precies de impact die Moyee Coffee wil maken. En dus kwam de handelsmissie ook bij onze fabriek in Addis Ababa.

“Inspiratie wordt ook opgedaan via diverse bezoeken, zoals aan Moyee Coffee, een bedrijf dat met FairChain koffie zorg draagt voor vooruitgang, MVO en een duurzame productie binnen de lokale kaders.”

Op dinsdagochtend kon iedereen recht uit het vliegtuig wakker worden met een stevig bakje Moyee Coffee. Ahadu, de CEO van Moyee in Ethiopië, legde uit wat FairChain in de praktijk betekent. Gevolgd door een Tour door de fabriek door Benn, de productie manager, en een cupping sessie door Ashanfi, Q grader. Er ontstond enorm veel energie in de delegatie en er kwamen veel oprechte vragen over ondernemen in Addis Ababa.

Op vrijdag was er de eerste Dutch Business Day, waar alle Nederlandse ondernemers samen met Ethiopische counterparts zich presenteerden. De Nederlandse Ambassadeur, Lidi Remmelzwaal,  vertelde: “In Ethiopië zijn door toedoen van het Nederlandse bedrijfsleven al 60.000 tot 70.000 directe banen gecreëerd, die zelf weer een veelvoud aan indirecte werkgelegenheid scheppen.  Daarnaast wordt door de overdracht van kennis en technologie lokale capaciteit opgebouwd en is de kwaliteit en kwantiteit van producten toegenomen.”

Wij hebben tijdens de Dutch Business Day ook weer genoeg contacten gelegd. Die door Moyee Coffee in te kopen direct bijdragen aan onze economische impact in Ethiopië. En ook trainingspartners, constructiebedrijven voor uitbreiding van onze fabriek en meer, met die we samen gaan zorgen voor nog meer impact en sociaal ondernemen. Leve Ethiopië, leve de revolutie!

 

Comments are closed.